Lämpöä talveksi

Olemme kaverini kanssa karsineet metsää, pilkottu puita ja ja viety lämmityspuut iäkkäälle pariskunnalle. Näin heillä on taas ensitalven lämmityspuut puuvarastossa.

Meistä ihmisistä jokainen on vuorollaan tekijä ja tukea tarvitseva

Olen toiminut Amnestyn ja SPR:n aktiivijäsenenä, mm. lipaskerääjänä. Järjestöharrastuksiin kuuluu oleellisesti myös samanhenkisten ihmisten kanssa yhdessä oleminen ja tekeminen: Paljon mielekästä talkootekemistä ja yhteiskunnallisiin asioihin vaikuttamista pieni- ja keskituloista puolesta. Nykyään toimin aktiivisesti SDP:n Korson Työväenyhdistyksessä ja ay-toiminnassa. SDP:n ja ay-liikkeen arvot ovat solidaariset, riittävä taloudellinen toimeentulo työstä, oikeus sosiaaliturvaan esim. sairailla, väkivallattomat kotiolot ja oikeus koulunkäyntiin on tärkeää turvata myös muillekin ihmisille kuin pelkästään itselle. Silloin, kun oma taloudellinen tilanteeni oli hyvä, niin minulla oli tapana laskujen maksun yhteydessä laittaa rahaa myös järjestöille, etenkin SPR:lle ja Solidaarisuudelle. SASK:n talkoomatkallakin olen ollut :) Myös minua on tuettu taloudellisesti, etenkin ollessani työtön asuntovelkainen ja opiskelija, jonka terveyskin on silloin tällöin reistaillut. Sain eilen päätökseen lähihoitajan tutkintoni viimeisen harjoittelujakson. Jokainen meistä sote-alan ammattilaisista on tehnyt käytännössä kokopäiväistä solidaarisuustyötä pelkästään perustutkinnon aikana n. 6 kuukautta. Meistä ihmisistä jokainen on vuorollaan tekijä ja tukea tarvitseva - se melkeinpä on paras argumentti solidaarisuuden puolesta. Tai se, että kun köyhimmilläkin menee hyvin, niin silloin myös itselläkin menee hyvin.

Tansanian matkalla tukea naisyrittäjille

Matkallani Tansaniassa talvella 2014-2015 pyrin ostamaan tuliaisiksi paikallisia tuotteita naisilta, sillä heillä on maassa miehiä heikompi asema ja heidän harteillaan on työn teon lisäksi lasten kasvatus ja kodinhoitoon ja ruuanlaittoon liittyvät työt. Ostin kankaita naisyrittäjiltä ja teetin itselleni ja perheelleni mekkoja paikallisella naisompelijalla sekä ostin Masai -koruja suoraan ne tehneeltä seniori-ikäiseltä naiselta. Tankkautimme autonkin huoltoaseman naistyöntekijällä aina kun se oli mahdollista, sillä sen sai valita.

Toisista välittämistä

Jo pelkkä hymy ja toisen kuunteleminen auttaa. Välittäminen ja aito läsnäolo on tärkeää. Minusta on tuntunut hyvältä, kun suuren suruni keskellä tuntematon vastaantulija kysyi, onko kaikki hyvin, kuunteli ja tarjosi nenäliinan. Samaa välittämistä yritän itsekin viedä eteenpäin.