Opettajat jakoivat kampanjaamme noin 700 solidaarisuustekoa

Solidaarisuus osallistui opetusalan ammattilaisten Educa-messuille viime viikonloppuna. Lämmin kiitos innokkaille messulaisille, toimme tuliaisiksi toimistollemme noin 700 uutta solidaarisuustekoa!

_DSC2441

”Saavuin erääseen Afrikan valtioon vuonna 2011 keräämään materiaalia graduuni. Olin varannut hostellin, mutta tapaamani paikallinen tyttö halusi ehdottomasti majoittaa minut kahdeksi kuukaudeksi. Meillä synkkasi hyvin, ja toivottavasti näen hänet pian uudestaan!”

Helsinkiläinen Päivi oli yksi ahkerista messulaisista, joka raapusteli arjen hyvän teon kyselyymme Educa-messuilla. Ständillämme kävi kuhina sekä perjantaina että lauantaina, joten uusi vuosi 2015 on alkanut lupaavasti. Pyörätuolissa istuva Henni jakoi myös arjen hyviä tekoja kampanjaamme:

”Moni tuntematon on auttanut minua avaamalla oven, ja kaveri kyyditsi minut kauppaan.”

Pääpalkintona Nicaraguan matka

Solidaarisuus täyttää tänä vuonna 45 vuotta, minkä kunniaksi haluamme muistaa Solidaarisuusteot-kampanjaan osallistuvia upein palkinnoin.

Pääpalkinto on Nicaraguan matka, joka arvotaan vuonna 2015 solidaarisuustekonsa jakaneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken. Onnekas pääsee tutustumaan Solidaarisuuden kehitysyhteistyöhön ruohonjuuritasolla matkatoimisto suomalaisen Jaakkola Toursin järjestämällä matkalla loppuvuodesta 2016.

Lisäksi olemme arponeet Educassa kampanjaan osallistuneiden kesken elokuvalippuja Solidaarisuuden työstä kertovaan Hyvästi Afrikka -dokumenttielokuvaan DocPoint-festivaalilla sekä Into Kustannuksen kirjoja. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

_DSC2436

Seuraavan kerran voit tavata meidät Mahdollisuuksien toreilla kevään mittaan sekä Maailma kylässä -festivaalilla Helsingin Kaisaniemessä 23.−24.5. Käy sitä ennen lukemassa koskettavia solidaarisuustekoja Suomesta ja maailmalta, ja jaa sinua ilahduttaneita tekoja kampanjasivustollamme ja sosiaalisessa mediassa. Nähdään kevään tapahtumissa! ;)

#solidaarisuusteot, #insatserförsolidaritet

Teksti: Emilia Rodriguez

Kirjoittaja on Solidaarisuuden viestintäassistentti

Kuvat: Anna-Sofia Joro