Solidaarisuus esittäytyy Osaava Nainen -messuilla

Turun Messu- ja Kongressikeskus täyttyy osaavista naisista 24.‒26. lokakuuta. Solidaarisuuden osastolla kerätään talteen solidaarisuustekoja ja kerrotaan kehitysyhteistyöstä naisten aseman vahvistamiseksi.

”Maailma tarvitsee osaavia naisia. Jos haluamme edistää ihmisoikeuksia ja rauhaa maailmassa, niin naiset on otettava mukaan yhteiskunnalliseen päätöksentekoon”, korosti Solidaarisuuden ohjelmapäällikkö Milla Mäkinen viime vuoden messuilla pitämässään puheenvuorossa.

”Naisten osaaminen on avain yhteiskunnan kehitykseen niin meillä kuin muualla maailmassa. Taloudellisesti itsenäinen nainen pystyy itse päättämään omasta elämästään, kehostaan ja näkemyksistään. Osaava nainen hankkii itse toimeentulonsa ja edistää samalla perheensä hyvinvointia."

Tänä vuonna Solidaarisuus kannustaa messuvieraita tekemään, huomaamaan ja jakamaan arjen solidaarisuustekoja. Tavoitteena on kerätä kampanjasivustolle yhteensä 5 000 solidaarisuustekoa eri puolilta Suomea ja maailmaa. Samalla todistetaan, että valtaosa ihmisistä on solidaarisia. Osaava Nainen -messuilla esittäytyy tänä vuonna noin 250 näytteilleasettajaa. Tarjolla on muun muassa hyvinvointiin ja naisten yrittäjyyteen liittyvää ohjelmaa.

Lämpimästi tervetuloa Solidaarisuuden osastolle!

Katso video suomalaisten ja ugandalaisten naisten solidaarisuusteoista: