Taloyhtiömme asukkaat nousivat yhdessä rasismia vastaan

Joulun alla meidän taloyhtiössämme virisi solidaarisuustekojen aalto sen jälkeen, kun taloyhtiössämme asuva suomen kansalainen oli saanut rasistisia, nimettömiä haukkuma- ja uhkauskirjeitä anonyyminä pysyttelevältä naapurilta. Lappusissa oli käsketty mm. palaamaan sinne mistä on tullut, haukuttu prostituoiduksi ja sosiaalipummiksi. Parjauksen kohteeksi joutunut naapuri kirjoitti loistavan ja rakentavan vastineen omalla nimellään ja jakoi sen jokaisen postiluukkuun, jotta nimettömänä pysytellyt haukkuja tavoittaisi viestin. Kirjeessä hän kertoi mm. syntyneensä Suomessa, opiskelevansa täysipäiväisesti ja olevansa kotoisin Helsingin lähellä sijaitsevasta kaupungista. Sinnekö hänen pitäisi palata? Hän muistutti kirjeessä, että ikävintä oli ollut, että hänen ala-asteikäiset lapsensa olivat löytäneet laput eteisen lattialta ensimmäisenä ja lukeneet nämä omaan äitiinsä kohdistuneet vihapuheet. Puolisoni päätti tehdä asialle heti jotain. Hän kirjoitti ilmoitustaululle vielä samana iltana kantaaottavan viestin, jossa toivoi voivansa asua suvaitsevaisessa ja kaikki ihmiset erilaisuuksineen hyväksyvässä taloyhtiössä. Hän jätti kynän roikkumaan viestinsä viereen ja toivoi, että ihmiset allekirjoittaisivat sanoman, jos olivat samaa mieltä. Nimiä alkoi kertyä puolisoni viestin alle ennätystahdissa ja tuntui, että ihmiset olivat helpottuneita, että oli jokin kanava osoittaa solidaarisuuttaan naapuria kohtaan. Viestin alle piti tuoda muutama tyhjä A4-paperi seuraavien päivien aikana, jotta kaikkien nimet mahtuisivat siihen. Vihapostia ei ole sen jälkeen enää tullut.